Avui analitzarem l'intervenció que farem amb la nena X. Encara que la meva tutora te per ma tota l'intervenció i la seva experiència li permet fer aquest anàlisis mentalment, jo veig necessari fer-ho ja que no tinc la seva facilitat. Expossem el cas i l'intervenció que jo propossaria:
Principals estratègies i criteris psicopedagògics emprats
- A la fase Coneixement i anàlisi de la demanda es té present la figura de l’EAP com a recurs per a què l’escola doni resposta a les seves necessitats. La meva tutora analitza la demanda entrevistant-se amb la tutora i concretant les necessitats de la nena: planteja preguntes per obtenir informacions per a comprendre el problema. Aplica el criteri de fer seu el problema.
- A la fase Primers acords conjunts amb els professors sobre el problema plantejat i actuació a seguir els professionals del centre que intervenen amb la nena es propossa que es reuneixin per posar en comú la situació de la nena i decidir l’actuació a seguir manifestant així que estem disposades a confrontar les seves idees amb dels altres professionals.
- A la fase Aclariment i reformulació conjunta del problema i dels objectius a aconseguir amb l’observació que realitzem al centre psicopedagògic ja que això permetrà contrastar informacions dels diferents professionals. Quan s’hagi analitzat la informació (revisar expedient, entrevista amb la tutora i reunió amb la CAD i resta del equip educatiu i observació d’aula) es destriaria la informació rellevant de la que no ho és. Així es comparteix la interpretació que es fa de la situació i l’anàlisi de les necessitats de la nena per tal de planificar conjuntament les accions i adequar la resposta educativa: es proposa l’elaboració d’un PI elaborat conjuntament amb la tutora per tal de tenir en compte les vies d’actuacions possibles i els processos d’intervenció alternatius.
- A les fases de Coneixement i anàlisi de la demanda i aclariment i reformulació intentarem fer nostre el problema i tenir-ne una representació real, pel que jo buscaré informació més precises sobre el dèficit d'atenció per tenir-ho més per mà. El més adequat seria poder realitzar una observació a l’aula per tal d’adquirir els coneixements suficients per a poder fer la millor intervenció possible i veure si el que ens diu la nena es correpon amb la realitat del que fa a l' aula.
- A la fase d’Elaboració del pla d’actuació: Elaborariem el pla d'actuació amb les informacions que tenim. Adequaria els objectius a les característiques de la nena tenint en compte el respecte al ritme de la nena i a les seves necessitats educatives especials.
- A la fase d’Avaluació del procés de treball seguit, presentaria els indicadors adequats per obtenir informacions sobre l’evolució de la nena i de la seva conducta al centre educatiu.
- A la majoria de les fases l’estratègia psicopedagògica és l’acceptació que la solució de problemes ha de passar sempre pel desenvolupament d’un treball conjunt basat en la negociació, el diàleg i la col•laboració amb la nena i els professionals. 2.2 Referents teòrics que guien l’actuació del cas
sábado, 26 de noviembre de 2011
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario