viernes, 9 de diciembre de 2011

ANÀLISIS DAFO

En el meu pla de treball, que encara estic duent a terme fins a final d’aquest mes, i sobre el que faré l’anàlisi DAFO, contempla com objectius d’aquesta darrera fase:

• Col•laborar en el funcionament de les demandes que vagin sorgint.
• Ser capaç de dissenyar un assessorament i portar-lo a terme.
• Adquirir les estratègies i temàtiques utilitzades en aquest àrea

FORTALESES

-Treball en multidisciplinar i en xarxa: La meva tutora acorda estratègies conjuntes amb pares i els professors dels IES de cara a l’intervenció a fer amb cada jove.
-Seguiment i evolució dels mateixos joves: El fet d’acudir aquestes dues tardes a la setmana m’ha possibilitat veure la millora i el procés de cada nen que ve al grup.
-Ús de recursos creatius: A l’hora d’aprendre, al centre està ple de recursos didàctics perquè els joves aprenguin de forma més amena, la meva tutora sempre en du de nous i està pendent de com incorporar-los amb cada alumne.
-Amplia experiència i disponibilitat de la meva tutora: Ella fa molts d’anys que treballa en aquest camp i això es nota. Està molt pendent del meu aprenentatge i de resoldre els meus dubtes, també em proposa activitats perquè aprengui i em comenta el que he de millorar.
-Confiança amb les meves capacitats i amb les dels nens: La meva tutora i jo tenim plena confiança tant amb les meves capacitats com en les dels joves, sabem i els potenciem que ells poden fer-ho i que tenen eines i recursos suficients.

DEBILITATS

-No haver treballat abans amb adolescents: La adolescència es un període vital amb unes característiques molt concretes que s’han de conèixer i que requereixen de certa pràctica que no tinc.
-Poca flexibilitat horària: En aquests moments la meva única disponibilitat es de dues tardes a la setmana, el que fa que hem perdi reunions amb IES i no pugui assistir a certes intervencions que es fan els matins.
-Falta d’estructuració clara de la feina: La meva tutora es una dona amb molts d’anys d’experiència, el que fa que realitzi molts dels PI de forma mental sense plasmar-ho al paper, això fa que jo tingui dificultats amb saber exactament que fer amb cada jove.
-No assistència a entrevistes amb els pares i/o amb els joves: Encara que estic present quan es fan, soc fora del despatx fent altres tasques per un tema de preservar l’intimitat dels joves/pares.
-Sobrecàrrega de feina de la tutora: En aquests moments, ella sola du el centre, el que requereix que faci, a part de les funcions de psicopedagoga, totes les funcions administratives, això requereix un nivell de feina excessiu que fa que ella vagi molt enfeinada.

OPORTUNITATS

-Col•laboració amb entitats: Es treballa molt cops conjuntament amb entitats especialitzades(ex. En casos de dislèxia) el que facilita molt l’intervenció.
-Implicació Familiar: Les famílies son força col•laboradores i estan disposades a fer el que li diu la meva tutora.
-Llei educativa: El marc de la llei actual ofereix la possibilitat de treballar amb les competències bàsiques, el que justificaria l’accés al coneixement segons cada jove.
-Accés a IES públics: Cada vegada hi han més joves que venen d’aquests i no d’escoles privades elitistes, el que fa que es puguin dur a terme intervencions diferents i que de l’intercanvi sorgeixi un enriquiment constant.
-Pocs recursos psicopedagògics fora de l’horari escolar: un dels motius de que el centre tingui tanta gent, es que a nivell comunitari no hi han recursos que cobreixin aquesta demanda fent que l’intervenció realitzada al context escolar sigui insuficient.

AMENACES

-Accés: Al ser un centre privat, la tipologia de joves que accedeixen son de classe mitja-alta ja que els altres no ho poden pagar.
-Falta de conscienciació d’alguns docents: Hi ha alguns professors que no entenen les dificultats que presenten alguns alumnes i al•leguen que el jove es mentider o peresós per molt que els expliquis dificultant l’intervenció.
-Falta de respecte del ritme de cada jove per aprendre: Encara que hi hagi adaptacions curriculars, tant els pares, com els professors, com la societat demanda a n’aquests joves que aprenguin a un ritme determinat que molts cops no poden seguir.
-Falta d’hàbits i de límits:Son joves que solen tenir una tendència a la sobreprotecció, per tant, els costa molt adquirir rutines d’estudi.
-Cicle vital: Com son adolescents i estan en un moment de confrontació constant amb l’autoritat, a vegades es fa complicat que facin el que dius.

No hay comentarios:

Publicar un comentario